Tel: 031 652 780

V ponudbi imamo: čiščenje stekel, generalna čiščenja, čiščenja po adaptacijah, čiščenja poslovnih prostorov, čiščenje stanovanj, preprog, čiščenje po naročilu, nadomeščanje vaših čistilcev med dopusti, bolniškimi in ostalimi izostanki.

Kako preprečiti nastanek plesni?

vir

Plesen je nekaj, kar mnogi imamo v kopalnici, v kuhinji (v bistvu v kateri koli sobi, ki je vlažna in ima idealne rastne pogoje za glive). Vendar je veliko takšnih, ki ne naredi popolnoma nič, da bi plesen odstranili ali preprečili njen nastanek. Na žalost smo prišli do točke, kjer plesen skoraj štejemo kot nekaj normalnega, vendar pa takšen odnos resnično lahko vpliva na naše zdravje. Plesen lahko sproži številne zdravstvene težave, zlasti pri otrocih, starejših in tistih s slabšim imunskim sistemom.

Plesen so mikroskopski glivični organizmi, ki prihajajo v različnih oblikah. Včasih rastejo v zaprtih prostorih zaradi vlage in vlažnih površin. Če ne ostane skrita (na primer za omaro), se lahko pogosto pojavlja kot madež na  stenah, okrog okenskih okvirjih in na drugih občutljivih površinah.

Spore plesni so praktično povsod. Najdemo jih v zraku, v hišnem prahu v vrtni zemlji in celo na naši koži. Po nekaterih ocenah naj bi obstajalo približno 250.000 različnih vrst plesni, vendar jih približno 100 najdemo v našem bivalnem okolju.

Če se je plesen razširila kljub vsem previdnostnim ukrepom, je potrebno hitro ukrepanje – celo le na manjše rasti plesni. Pomembno je, da se poišče in trajno odstrani vzrok: ali plesen povzročajo gradbene pomanjkljivosti, neustrezno prezračevanje ali prezgodnja selitev v novo stavbo? Strokovnjak lahko zagotovi dragoceno pomoč pri iskanju in odpravljanju vzrokov. Enako pomembno je: plesen mora biti vedno popolnoma odstranjena, saj ima uničena plesen in še posebej njene spore enak učinek kot plesen, ki še vedno živi. Plesen ogroža zdravje.

Vsakdo, ki sodeluje pri odstranjevanju plesni, se mora vedno zavedati naslednjega: spore plesni se razpršijo v zrak ob najmanjšem dotiku. Zato je nujno, da zaščit kožo in dihalne poti z rokavicami in masko. Da se spor plesni po nepotrebnem ne moti, plesni nikoli predhodno ne obdelajte in ne obrišite je, ko je suha, ampak jo vedno obrišite, ko je vlažna po obdelavi s sredstvom za odstranjevanje plesni.

čiščenje stekel, generalna čiščenja, čiščenja po adaptacijah, čiščenja poslovnih prostorov, čiščenje stanovanj, tepihov, čiščenje po naročilu, nadomeščanje vaših čistilcev med dopusti