Tel: 031 652 780

V ponudbi imamo: čiščenje stekel, generalna čiščenja, čiščenja po adaptacijah, čiščenja poslovnih prostorov, čiščenje stanovanj, preprog, čiščenje po naročilu, nadomeščanje vaših čistilcev med dopusti, bolniškimi in ostalimi izostanki.

Kako pravilno odstraniti plesen?

vir

Plesen so mikroskopski glivični organizmi, ki prihajajo v različnih oblikah. Včasih rastejo v zaprtih prostorih zaradi vlage in vlažnih površin. Če ne ostane skrita (na primer za omaro), se lahko pogosto pojavlja kot madež na  stenah, okrog okenskih okvirjih in na drugih občutljivih površinah.

Spore plesni so praktično povsod. Najdemo jih v zraku, v hišnem prahu v vrtni zemlji in celo na naši koži. Po nekaterih ocenah naj bi obstajalo približno 250.000 različnih vrst plesni, vendar jih približno 100 najdemo v našem bivalnem okolju.

Previdnost: Plesen lahko povzroči alergijske reakcije in slabo zdravje, zato je morda najbolje, da poiščete strokovno pomoč, seveda če imate obsežno težavo s plesnijo na stenah.

Če se lotite manjše površine, se prepričajte, da nosite zaščitna očala, rokavice in masko za obraz, saj je stik s sporami škodljiv. Med delom odprite okna in temeljito prezračite prostor.

1. KORAK: Pripravite sredstvo za odstranjevanje plesni: sredstvo enakomerno razpršite in ga pustite, da deluje najmanj eno uro. Na površinah z obilno rastjo plesni ga pustite dalj časa, npr. preko noči.

2. KORAK: Z mehko krtačo ali gobo površino obdelajte in odstranite morebitne ostanke.

3. KORAK: Na koncu temeljito obrišite z vlažno krpo ali gobo.

čiščenje stekel, generalna čiščenja, čiščenja po adaptacijah, čiščenja poslovnih prostorov, čiščenje stanovanj, tepihov, čiščenje po naročilu, nadomeščanje vaših čistilcev med dopusti